ÇORUM / ALACA - Alaca Bilim ve Sanat Merkezi

Mrt

TÜBİTAK 2204-A Samsun bölge sergisinde kurumumuz Alaca Bilim ve Sanat Merkezi, Yunus ŞAHİN danışmanlığında, öğrencilerimiz Esma Nur UÇAR ve Zeynep KAPLAN fizik alanında bölge ikinciliği ödülüne layık görüldü.

Mrt

Bölge Yarışmaları kapsamında proje sergisi ve ödül töreni, 4-7 Mart 2024 tarihleri arasında 12 Bölgede yüz yüze yapılacaktır.

Samsun Bölgesine davet edilen projelerin listesine ulaşmak için https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/26487/samsun_1.pdf

Şbt

2023-2024 eğitim öğretim yılı Bilim ve Sanat Merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci ön değerlendirme uygulamaları 10 Şubat 2024 tarihinde başlayacaktır.

Aday gösterilen öğrencilerin giriş belgeleri "e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi/İlkokul Ortaokul Kurum İşlemleri/Sınav İşlemleri Modülü"nde yayımlanmıştır.

Ock

2023-2024 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme  süreci ile ilgili ilkokul yöneticileri, ilkokullarda görev yapan rehber öğretmen/ psikolojik danışmanlar ile ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğretmenlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ağu

3 Temmuz 2023 tarihinde başladığımız yaz okulunda açılan"Havacılık ve Uzay" ile "Yazılım Geliştirme" atölyeleri 13 Ağustos 2023 tarihi itibariyle sona erdi. Kursuma katılan ilçedeki lise öğrencilerimiz eğlenceli vakitler geçirdi.

Fizik Öğretmeni Esra BAĞRAN ve Bilişim Öğretmeni Yunus ŞAHİN'in danışmanlığında ki atölyelerde öğrenciler hem havacılık ve uzay konusunda hemde yazılım alanlarında mesleki gelişimlerinde önemli tecrübeler kazandılar.

Ağu

Kas

Alaca Bilim ve Sanat Merkezi kuruluş aşamasını tamamlayarak faaliyetlerine başlamıştır.

Eyl

Bilim ve Sanat Merkezi, örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel yetenek (zihinsel), görsel sanatlar veya müzik alanında özel yetenekli olduğu uzmanlar tarafından tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak için okul saatleri dışında destek eğitimi vermek üzere açılmış olan bağımsız bir özel eğitim kurumudur.